Om oss

Kattpensionatet drivs av mig; Angela Blomqvist Larsson, hemma på våran gård i Hedlandet, Mariefred.

Jag är legitimerad djursjukvårdare och har 25 års erfarenhet med arbete på djurklinik och djursjukhus, framförallt som operations/narkos sköterska.

Under dessa år har jag genomgått kurser som passar den verksamhet jag nu driver och jag har träffat många många katter,

Sedan länge har jag haft en dröm om att få jobba hemma på gården, nära naturen och mina djur, där jag trivs som allra bäst.

Katt har funnits i mitt hem så länge jag kan minnas och jag älskar att ha dem i min närhet. Därför var kattpensionat en självklar verksamhet att välja att driva.

Det ska bli så mysigt och roligt att få pyssla om era katter.

Hästar är också ett stort intresse och det finns 3 hästar på gården.

Jag jobbar halvdagar på Veterinären i Stallarholmen, resten av tiden ägnar jag åt kattpensionatet, även kvällar och helger.


Min pensionerade mamma, som bor precis intill gården, hjälper till regelbundet.

Min man och tonårs son får hjälpa till på pensionatet med allt ifrån att gulla med katter till att snickra och måla.Varför välja oss?


Här får ni ett personligt bemötande av utbildad erfaren personal. Här kan ni tryggt lämna er katt även om den lider av kronisk sjukdom som behöver medicineras (ger även insulin).

Lång erfaren av arbete på djurklinik/djursjukhus finns. Pensionatet drivs i liten skala. Katterna får vistas i lugn lantlig miljö i lokaler som är anpassade för kattens beteende. Hämtning och lämningstider är flexibla. 

Här läggs stor vikt på hygien och förhindrande av smitta.

Bygga ut


Kattpensionatet tog emot sina första gäster i December 2019. 

Till sommaren 2022 kom 5 st nya rum att stå färdiga samt ytterligare ett rum till julen 2022. 

Planer finns att utöka antalet sommarrum, kanske till sommaren 2025.

Våran vision


Vi vill att katterna ska få en bra och trygg upplevelse och att matte och husse är nöjda och trygga med att lämna sin katt till oss.

Vi hoppas att katterna återkommer år efter år.


Sagt av kattägare


"God omvårdnad och kunskap om kattens behov även om man är en äldre kisse. Vi är jättenöjda"


"Left our cat Tiger here for 5 days when we went on a short break and would definately leave him here again, he was well looked after and looked happy when we picked him up. He also had an outside area which was excellent as he likes being outside"